“Hold Your Ground”

Stichting Boilerhouse en Oekraïense percussionist Konstantyn Napolov presenteren voorstelling “Hold Your Ground” in de Maakhaven in Den Haag

Stichting Boilerhouse is verheugd de theatervoorstelling “Hold Your Ground” aan te kondigen. Het evenement zal plaatsvinden in de Maakhaven in Den Haag en is een samenwerking met de Oekraïense percussionist Konstantyn Napolov.

Stap binnen in de grenzeloze wereld van Stichting Boilerhouse met de betoverende voorstelling “Hold Your Ground – Zomersneeuw”. Dit unieke drieluik neemt het publiek mee op een buitengewone reis waarin theater en verbeelding samensmelten. Bezoekers worden uitgenodigd om plaats te nemen en ondergedompeld te worden in drie opeenvolgende voorstellingen die een harmonieus geheel vormen. Elke avond wisselt het perspectief, waardoor het publiek vanuit een andere opstelling kan genieten. Deze voorstellingen lopen inhoudelijk naadloos in elkaar over als een meeslepend palet.

“Hold Your Ground – Zomersneeuw” is een locatievoorstelling in drie fasen, gehouden op de prachtige locatie de Maakhaven in Den Haag. De voorstelling combineert euritmische dans, taal, spel en muziek. Het eigentijdse samenspel van choreografieën, muziek en tekstcomposities verkent de consequenties van zowel het onmenselijke als het menselijke verlangen naar evenwicht. “Hold Your Ground – Zomersneeuw” is een uitnodiging om balans te vinden en verbindingen met anderen te leggen.

Met de getalenteerde cast en creatieve teamleden, waaronder percussionist Konstantyn Napolov, schrijver Taco Sorgdrager, acteur Louis van Rijt en de dansers van Stichting Boilerhouse, onder regie-advies van Saskia Mees en artistieke leiding van Laura Vink, wordt “Hold Your Ground – Zomersneeuw” een onvergetelijke gebeurtenis. (Adviezen van) Aus Greidanus sr (acteur, regisseur) en Hiba Vink (schrijver, filmmaker en regisseur) dragen met hun blik bij aan de artistieke kwaliteit van de voorstelling.

belooft het publiek te betoveren met adembenemende visuele en auditieve elementen, meeslepende verhalen en meesterlijke uitvoeringen. Elk deel van de voorstelling is zorgvuldig gecreëerd om (emoties op) te ontroeren (roepen) de verbeelding te stimuleren, en om het publiek mee te nemen op een onvergetelijke en grensverleggende reis. Laura Vink, artistiek leider van Stichting Boilerhouse, is trots op deze nieuwe voorstelling en kijkt ernaar uit om het publiek te verwelkomen in de inspirerende en uitnodigende entourage van de Maakhaven. “Hold Your Ground” is een unieke theatrale ervaring die de kracht van het onhoorbare verhalen vertellen en de mogelijkheden van theater verkent op zoek naar een mogelijke ‘vijfde wand’”, aldus Vink.

“Sine Sole Sileo” 11, 12 en 15 December

Euritmievoorstelling “Sine Sole Sileo – zonder de zon ben ik stil” te komen!

Opvoering door de derde- en vierdejaars studenten van de voltijd euritmie opleiding in Leiden.
Het belooft een prachtig programma te worden

☀️ 11 december 20:00 in de Vrijeschool Zutphen (IJsselhank 1, Zutphen)
☀️ 12 december 20:00 in de Zeister Vrije School (Socrateslaan 22, Zeist)
☀️ 15 december 14:00 in de Hogeschool Leiden (Zernikedreef 11, Leiden)

(Toegang in Zutphen en Zeist d.m.v. vrijwillige bijdrage aan de deur)

“Hoe verhouden wij ons tot de wereld om ons heen? Als mens zijn wij cyclische wezens. Net als de natuur doorgaat de mensenziel verschillende seizoenen. Zoeken, hopen, streven en loslaten. Om te mogen ontvangen en te delen. Beweeg met ons mee op het ritme van de natuur.”

Zondag 25 juni 15:00-17:15 uur – Zomerviering met Ilios Euritmiegroep, Den Haag

Zomerviering van de Ilios Euritmiegroep met een lezing van Jaap Sijmons

Wie is het die de wolken kan doorlichten, zich tot hemelse hoogten verheft en in het hart van de mens zijn evenbeeld vindt? Wie komt als stralendrager tot de aarde en tovert uit haar de vruchten des velds, ons brood, het ‘Panis Vitae’? Door wie horen wij hoe we aan geestesvuurwerelden verwant zijn? Met wie zijn we in wind en weer verbonden en wieis het ‘Monogram’? Wie schenkt ons vogels en vlinders?…
Vrijwillige bijdrage met als richtprijs € 25,00.
15:00 tot circa 17:15 uur. Vreedehuis – Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag

Info, reserveren telefonisch 0703524673 of per e-mail bij Barbara Dobberstein. barbara0205@hotmail.com

18-6, 22-6 23-6 – Reis met Goethe door de zomerboog

Folder: Roze-wit Reis met Goethe door de zomerboog

Bij deze willen wij jullie uitnodigen voor het afstudeerprogramma van de Euritmie docenten opleiding te Leiden.
Er zijn 3 data waarop wij ons programma "Reis met Goethe door de zomerboog" laten zien:

  • Zondag 18 juni om 15.00 uur in de Vuurvogel, Faunalaan 250 Driebergen.
  • Donderdag 22 juni om 14.00 uur aan de Hoge school in leiden, Zeriksdreef.
  • Vrijdag 23 juni om 20.00 uur in de zaal van Kraaijbeek, Kraaijbeek 41 Driebergen.

Info: goethe.zomerboog@posteo.nl
vrije bijdrage achteraf

Donderdag 25 (Middelburg) & Zaterdag 27 (Alkmaar) Mei 2023 – DeDae – Albolina

Beste DeDae-vriend(in),

“Wat een leuke voorstelling! Heb heel erg genoten. Wist niet dat dit soort voorstellingen bestonden!”, zo schreef een volwassene in ons gastenboek over ‘Albolina’. En vorige maand kregen we nog allemaal tekeningen opgestuurd van kinderen van de uil, de waterwezens en de jonkvrouw Albolina. De juf schreef erbij dat de kinderen vervuld waren met mooie beelden en het verhaal. Kijk, hier doen we het voor! Volwassenen en kinderen raken met dans en beweging, muziek en verhaal, zodat ze daarna met verwondering de wereld in kunnen kijken.

Albolina 

De prinses Albolina steelt het ochtendlicht en wordt tot een onbeschrijfelijke schoonheid ten koste van anderen. Maar kun je zomaar iets stelen zonder anderen te schaden?

Dit verhaal zet ons niet alleen een spiegel voor hoe wij met de natuur omgaan, maar geeft ook hoop en inspiratie hoe liefdevol de natuur ons opneemt. Het gaat over geven en nemen, over delen en voor elkaar zorgen.

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Datum: donderdag 25 mei 2023
Locatie: Vrije School Zeeland, Willem Arondeusstraat 59, 4333 DD Middelburg
Tijd optreden: 20:00 uur
Tickets: vanaf €10*
https://dedae.nl/agenda/25-05-2023-albolina-vrije-school-zeeland-middelburg/

zaterdag 27 mei 2023
Locatie: Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar
Tijd optreden: 14:00 uur
Tickets: vanaf €10*
https://dedae.nl/agenda/27-05-2023-albolina-artiance-alkmaar/

Zaterdag 29 April – Phoenix Eurythmie Berlin (DE)

Mocht je in de beurt van Berlijn zijn. We nodigen je van harte uit voor ons tweede avondprogramma!

Het programma “Duisternis, Licht, Liefde” wil innerlijke motieven rond  de paasgebeurtenissen tot aan het Pinksterevenement gebruiken en zo een artistieke bijdrage leveren aan het seizoen dat we momenteel doormaken.

We verheugen ons op uw komst, uw medeleven en uw steun!

Teksten van Novalis, R. Steiner, stille euritmie en muziek van J.S. Bach, WA Mozart, L.v. Beethoven, F. Chopin, J.S. Bach/F. Busoni, C. Debussy en G.E. om Lo Curto te ervaren (onder voorbehoud).

Zaterdag 29 April 20:00 uur
Rudolf Steinerhuis
Bernadottestraße 90/92
14195 Berlijn
Richtlijn donatietarief: € 18,-/rec. € 12,-

Finsternis, Licht, Liebe – Flyer

één-jarige cursus “Eurythmie in der Arbeitswelt” voor afgestudeerde euritmisten

Noëmi Böken geeft een één-jarige cursus  “Eurythmie in der Arbeitswelt” voor afgestudeerde euritmisten.
Deze cursus bestaat ut 6 modules. Het is ook mogelijk deel te nemen aan één of  meer modules.
Eurythmie in der Arbeitswelt Flayer 2023

Noëmi Böken is euritmiste (BA), euritmietherapeute en zij volgde bij Annemarie Ehrlich de opleiding “euritmie in het werkveld”. Zij was 10 jaar werkzaam in de pedagogie en werkt nu bij verschillende ondernemingen ( Weleda, kliniek Arlesheim, Freie Gemeinschaftsbank, etc) alsook in weeshuizen en gevangenissen in Azië

CONTACT  EN AANMELDEN:
Noëmi Böken
+41 76 6040173
noemi-boeken@you-with-me.com

 

20 mei 2023 – Werken aan de elementen van de woord en toon euritmie met Emiel Cnoops

De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat er behoefte bestaat aan een nascholing of cursus waarin wij verder aan ons instrument kunnen werken.
Ik heb dit voorgelegd aan Emile Cnoops  (velen van ons kennen hem vanuit de opleiding aan de toenmalige Academie voor Euritmie in Den Haag) en hij heeft zich bereid verklaard om op deze vraag in te gaan.

Hierbij dus de uitnodiging voor een cursus met Emile Cnoops:
Werken aan de elementen van de woord en toon euritmie
Datum: Zaterdag 20 mei 2023 Tijd: 10 tot 13 uur (met korte koffie-/theepauze)
Plaats: Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag
Prijs: €15.- (of lager, afhankelijk van het aantal deelnemers)

Aanmelding:
ljerkalegac@hotmail.com of 06 45 34 26 50
Dit initiatief is een eerste aanzet;
ook voor een meer structurele samenwerking in de toekomst staat Emile open en daarom zou het fijn zijn als ook diegenen die geïnteresseerd zijn maar deze keer niet kunnen deelnemen, hun interesse hiervoor bij mij melden!

Met vriendelijke groet en hopelijk tot 20 mei
Ljerka Legac

Regionale Euritmie Dag Midden Nederland – 14 Mei

Aan euritmisten, euritmie studenten van Midden Nederland,

Wij willen jullie graag uitnodigen voor de Regionale Euritmie Dag Midden Nederland op 14 mei tussen 11:00-16:00 in Bosch en Duin.

De vraag hoe we regionaal met elkaar kunnen verbinden als euritmisten ligt aan dit initiatief ten grondslag.

Een eerste begin vanuit deze impuls is al gemaakt: afgelopen najaar is er door euritmisten uit onze regio een Gedenkstonde euritmie programma gemaakt en dat is uitgevoerd bij de ledenavond in Zeist,  Huize Kraaybeek in Driebergen,  Huize Valckenbosch in Zeist, Leendert Mees Huis in Bilthoven en Christophorus in Bosch en Duin.

Met de Regionale Euritmie Dag zoeken we de kennismaking, de ontmoeting en de verbinding met elkaar en hopen we een schaal te kunnen vormen waarin nieuwe initiatieven kunnen ontstaan.

We hebben voor deze gelegenheid Emilie van de Held en Berpke van Oers gevraagd om samen met ons euritmie te doen. Er is een gezamenlijke lunch en naast de euritmie is er ook voldoende ruimte voor uitwisseling in gesprek.

Het programma ziet er als volgt uit:
10:30-11:00     Aankomen met koffie en thee
11:00-12:15     Samen euritmie o.l.v. Berpke van Oers
12:15-13:15     Lunch
13:15-14:15     Uitwisseling in roulerende groepjes
14:15-14:30     Thee pauze
14:30-15:45     Samen euritmie o.l.v. Emilie van der Held
15:45-16:00     Afronding en slot van de dag

N.B.  Ook als je minder goed ter been bent, ben je van harte uitgenodigd om zittend en kijkend en in gesprek aanwezig te zijn.

Wij bieden deze dag aan. Wij willen jullie vragen of je voor de lunch een  smakelijke bijdrage mee brengt.
Graag horen we van je of je interesse hebt en of je er bij kunt zijn.

Met vriendelijke groet,

Britt Dijkerman
Chantal Heijdeman
Juliette van Lelieveld
Tel: 06-37167121